Välkommen till bloggen

Välkommen till min blogg! Jag som har hand om den heter Lars, och är intresserad av det mesta, men speciellt då energi och energiförbrukning ur ett miljö- och besparingsperspektiv. Här kommer jag att skriva om lite allt möjligt med syfta att roa, upplysa och ibland kanske också oroa. Situationen i världen vad gäller energiförbrukning är ju allt annat än ljus, även om allt fler lyckligtvis börjat inse att vi inte kan fortsätta på samma sätt som vi gör idag. På många sätt ligger vi i Sverige också i framkant vad gäller att minska vår energiförbrukning. Men vi kunde definitivt göra mer.

Nu vill jag inte att nya besökare ska bli skrämda av den inledningen och tro att bloggen kommer att vara någon sorts domedagspredikan, så är inte fallet. Även om situationen kunde vara bättre är jag i grund och botten optimist, och föredrar att skriva om de olika möjliga lösningar som finns, om allt positivt som görs. Det är bättre att visa på vad som kan göras bra idag än att bara peka på alla fel och klaga. Att inspirera andra att göra någonting som innebär en förändring och förbättring.

Så välkommen att följa med mig här på min blogg, en resa som jag ännu inte vet vart den kommer att ta mig. Den tar sin början på World Energy Council 1998 i Houston, USA, och än så länge ser jag ingen slutdestination. Men den har pågått i över 15 år nu och kommer förhoppningsvis att fortsätta i 15 till.

Framtiden är redan här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *