Om min blogg

World Energy Council i Houston, Texas, USA 1998 är en av mina bästa upplevelser i livet. Jag som skriver detta är Lars, och redan nu tror säkert många att jag är en riktigt tråkig person. För hur spännande låter det egentligen med ”World Energy Council”? Men det är mer intressant och spännande än de flesta av är säkert anar, och vad mer är – det handlar om vi och vår planets framtid. För om vi ska ha en så måste vi definitivt lösa energifrågan. World Energy Council i Houston, Texas ägde rum för mer än 15 år sedan, och även om vi kommit en bit på vägen, så är vi ändå långt ifrån ett hållbart samhälle vad gäller energiförbrukning. Och frågan blir mer och mer akut för varje år som går.

Men min blogg kommer inte bara att handla om World Energy Council i Houston 1998, även om jag fortfarande bär med mig mina erfarenheter därifrån. För mycket har ju hänt sedan dess, trots att vi i mångt och mycket fortfarande står inför samma problem. Även om World Energy Council 1998 var en höjdpunkt så är det definitivt min plikt att följa med i det allra senaste, och efter bästa förmåga rapportera om det här på min blogg. Förhoppningsvis då på ett sätt som är förståeligt även för de som inte är experter, utan mest intresserade i största allmänhet. Något som alla som är intresserade av att göra världen till en bättre plats borde vara.

Det kommer dock inte enbart att vara en blogg som handlar om energi och energibesparing, utan jag kommer också att dela med mig av mina uttryck om lite allt möjligt. Dels för att lätta upp bloggen lite och inte göra den alltför enahanda, och dels för att jag definitivt har fler intressen än ”bara” energi och miljö. I bästa fall kan de båda kombineras, och jag kan skriva om något mer allmänt – men ur ett energiperspektiv. Ärligt talat vet jag ännu inte riktigt hur den här bloggen kommer att utvecklas och vilka ämnen som kommer att tas upp. Den som lever och klarar sig undan den globala uppvärmningen får se!