Bad & energi & miljö

Bad, har det någonting med energi och miljö att göra? Ja, det har det definitivt, på flera olika vis, och det ska vi gå lite närmare in på här, ur flera aspekter. Till att börja med då själva badandet. Att bada i stället för att duscha förbrukar mer vatten och energi, vilket normalt sett är något negativt. Men här måste vi också väga in det positiva i att kunna bada då och då, livskvalitet och den renhet som ett varmt bad kan ge. Även om det tar mer energi så är ett varmt bad man bör kunna unna sig då och då, om än inte varje dag.

Hur tillverkas badkaren?
En vidare aspekt är sedan badkaren själva. Dessa tar en del energi och kräver en del miljöpåverkan för att kunna tillverkas. Men det finns märken, som exempelvis Bathlife, där det finns ett miljötänk med i grunden när man tillverkar sina badkar (tillsammans också med genuin kvalitet). Ska man skaffa ett badkar så ska man också se till att det är så miljövänligt som möjligt, och håller hög kvalitet.

Det är de saker som bad har med energi och miljö att göra, saker man bör tänka på om man funderar på att skaffa ett badkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *